Docent in Bedrijf – 14 november 2022

Wij nodigen je van harte uit om 14 november deel te nemen aan Docent in Bedrijf.

Speciaal voor docenten en ondernemers gaat hét event voor onderwijs en arbeidsmarkt regio Amersfoort plaatsvinden. Het inspirerende netwerkprogramma brengt docenten en ondernemers dichter bij elkaar. De ontmoetingen zorgen voor een verbetering in de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt.

Het programma bestaat uit een middag- en avondprogramma.

 

Tijdens het middagprogramma van deze zevende editie brengen docenten en ondernemers een bezoek aan één van de inspirerende bedrijven of organisaties. Onderstaand presenteren wij de deelnemers. Via het aanmeldformulier maak je de keuze bij welk bedrijf je graag een kijkje gaat nemen en samen met elkaar in gesprek gaat over de arbeidsmarkt en het onderwijs van de toekomst.

 

Tijdens het avondprogramma is er de mogelijkheid om twee Inspiratiesessies bij te wonen en je zo te laten inspireren door aansprekende sprekers. Het studententeam van ROC Midden Nederland ontvangt je met plezier.

 

Naast het opdoen van nieuwe informatie en inzichten, kun je tijdens het smakelijk netwerkbuffet kennis en ervaringen uitwisselen met bestaande en nieuwe relaties. De studenten van First Class bereiden een overheerlijk buffet in samenwerking met de studenten van Leerhotel Het Klooster MBO Amersfoort.

 

Na afloop ga je naar huis met de gedachten “hier heb ik echt wat aan gehad!”

 

Aanmelden is noodzakelijk, er is ruimte voor een maximaal aantal deelnemers, meld je nu aan zodat je zeker bent van deelname.

Middagprogramma docent in bedrijf 2022

15.00 – 16.30 uur                Bedrijfsbezoeken

Avondprogramma docent in bedrijf 2022

17.00 – 17.30.uur                Inloop avondprogramma

17.30 – 17.45 uur                Opening door Wethouder Tyas Bijlholt

17.45 – 18.05 uur                Optreden Cabaretier Thjum Arts

18.15 – 18.45 uur                Inspiratiesessie 1

18.45 – 19.00 uur                Wisseling naar Inspiratiesessie 2

19.00 – 19.30 uur                Inspiratiesessie 2

19.30 – 20.30 uur                Netwerkbuffet

Locatie avondprogramma

Campus ROC Midden Nederland, Disketteweg 10, Amersfoort

 

Deelname is gratis, afmelden kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang. Bij het niet of niet tijdig afmelden berekenen wij een No Show van € 35,00.

 

Wij kijken uit naar je komst!

Deelnemende bedrijven BEDRIJFSBEZOEKEN

PostNL

De Windturbine 8
3815 KP Amersfoort

Wij zijn PostNL, de bezorgers van iedereen, dagelijks bezorgen we honderden pakketten vanuit het Distributie Depot PostNL Amersfoort. We bezorgen mensen bijzondere momenten omdat we begrijpen dat ieder contact met elkaar een waardevol moment is en dat iedere bezorging een belofte is, al meer dan 220 jaar lang. Als grootste post- en pakketbedrijf in de Benelux zijn we ons zeer bewust van de impact die we hebben en kunnen hebben op de wereld om ons heen. Daarom doen we er alles aan om zo duurzaam mogelijk te bezorgen en te werken, willen we een goed en sociaal werkgever zijn en geven we mensen graag een steuntje in de rug om mee te kunnen doen in de samenleving. We gaan met plezier het gesprek en de samenwerking met het onderwijs aan. Bij PostNL hebben een verscheidenheid aan functies en werk voor iedereen!

Toyota van Gent

Ruimtevaart 4
3824 MX Amersfoort

Toyota van Gent is sinds 1970 een sterk familiebedrijf en al 14 jaar onafgebroken de beste Toyota dealer van Nederland. Toyota is het grootste automerk ter wereld en toonaangevend in duurzame veranderingen zoals hybride, batterij elektrisch en waterstof. Met drie dealervestigingen in Amersfoort, Ede en Veenendaal, een schadeherstelbedrijf, een eigen leasemaatschappij  en circa 140 collega’s. Binnen Toyota van Gent is er een verscheidenheid aan functies zoals autotechniek, plaatwerken, sales, host, administratief en marketing & communicatie. Van Gent is al vanaf de oprichting in 1970 maatschappelijk betrokken in de regio. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren in de samenwerking onderwijs en arbeidsmarkt. De wereld van automotive veranderd en daarmee veranderen ook de gewenste competenties van schoolverlaters die aan de slag gaan in de wereld van automotive. Wij gaan die verandering graag met het onderwijs aan.

Stater

Podium 1
3826 PA Amersfoort

2022 is het jubileumjaar voor Stater, al 25 jaar staat de thuisbasis van Stater in Amersfoort. Dag in, dag uit werkt Stater met haar hypothecaire diensten en platformen aan het succes van meer dan 40 externe geldverstrekkers en is daarmee de grootse hypotheekverstrekker van Nederland. Stater beheert dagelijks meer dan 310 miljard euro aan hypotheken in de Benelux en Duitsland. “Erwin Dreuning CEO Stater; ik ben ervan overtuigd dat veel talentvolle jongeren met een MBO opleiding nog niet zijn gekomen waar ze wel kunnen uitkomen. Daar kan Stater aan bijdragen.” Stater gaat tijdens Docent in Bedrijf graag in gesprek over de mogelijkheden en kansen in samenwerking met het onderwijs.”

Moore MTH

Databankweg 32c
3821 AL Amersfoort

Moore MTH is een landelijke organisatie met ruim 450 medewerkers, ons kantoor in Amersfoort is al sinds de tachtiger jaren een actieve speler in de regio. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende full service accountants- en adviesorganisatie met een sterke focus op advisering van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Hoe kan je de nieuwe generatie boeien voor de wereld van financieel ondernemen. De verandering van skills, digitalisering, cloudoplossingen maar ook een sparringpartner zijn voor de ondernemer, allerlei onderwerpen die aan bod komen tijdens een bezoek aan Moore MTH. Redenen om de nieuwe generatie mee te nemen in de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. Een thema waar we als Moore MTH graag een betekenisvolle invulling aan geven.

McDonald’s

Wiekenweg 6
3815 KL Amersfoort

In Amersfoort werken wij vanuit onze 3 restaurants met plezier om al onze gasten dagelijks Good Times te bezorgen! Je vindt ons in het mooie stadscentrum van Amersfoort, langs de A1 en op het foodcourt in Amersfoort. Wij hebben ontwikkeling hoog in het vaandel staan en bieden al onze medewerkers graag deze mogelijkheid. Onze ontwikkelmogelijkheden zijn niet gelimiteerd tot medewerkers met jarenlange ervaring of een specifiek diploma, wij bij McDonald’s Amersfoort vinden dat iedereen met ambitie de mogelijkheid moet krijgen deze achterna te gaan. Binnen onze restaurants hebben we hier dan ook vele verschillende mogelijkheden toe, denk aan een functie als Crewtrainer, Management Trainee of zelfs (Assistent) Restaurant Manager. Tijdens Docent in Bedrijf laten we je graag kennismaken met ons team, geven we een kijkje in onze keuken en vertellen je graag meer over leren en ontwikkelen binnen McDonald’s.

LandinZicht & Tuinpark Laakzijde

Achterhoekerweg 18
3826 NA Amersfoort

Stichting Tuinpark Laakzijde is een in ontwikkeling zijnde duurzaam Voedselpark van drie hectare aan de rand van Amersfoort Vathorst, een plek voor ontmoeting en educatie voor omwonende en passanten. Het gaat plaats bieden aan moestuinen, Stadslandbouw, een Voedselbos, Zorgboerderij en een Natuurschuur. Tuinpark Laakzijde creëert een unieke groene, duurzame en inclusieve samenleving. Op het Tuinpark kun zelf tuinieren, meehelpen met de Stadslandbouw of het Voedselbos, maar ook in het toekomstige Theehuis van de plek genieten of bijdrage aan de ontwikkeling van de Natuurschuur. In samenwerking met LandinZicht hebben we een samenwerking met het onderwijs, bieden wij dagbesteding en zijn Leerwerkbedrijf. Wij laten tijdens Docent in Bedrijf je graag kennismaken met onze activiteiten en mogelijkheden in samenwerking met het onderwijs en bedrijfsleven.

ITEQ Industries

Rijnerf 12
3861 PV Nijkerk

ITEQ is een snelgroeiend en dynamisch engineering- en productiebedrijf gevestigd in Nijkerk. Met ons team bestaande uit 90 medewerkers zijn wij gespecialiseerd in het design, de engineering, productie en assemblage van plaatwerkproducten uit metaal. Wij bedienen klanten van verschillende industrieën, waaronder producenten van elektrische laadstations, agri-machines, geldautomaten en sanitair. De visie van ITEQ is het creëren van een inspirerende werkomgeving. Binnen ITEQ zijn er diverse mogelijkheden voor een opleidingstraject. In de basis zijn er voor studenten op alle afdelingen mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. Doordat ITEQ een jong en dynamisch bedrijf is, kunnen leerlingen zich snel inpassen in de organisatie. Tijdens Docent in Bedrijf nemen we je graag mee in de wereld van ITEQ.

Optreden Cabaretier Thjum Arts

Als de in Hoevelaken opgegroeide Thjum Arts het podium opkomt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Hij onderzoekt het leven op een dusdanige manier dat je na afloop niets anders kan zijn dan onder de indruk. Thjum won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens het Cameretten Festival 2021, haalde de finale van het Leids Cabaretfestival 2020 en won zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdam Studenten Cabaret Festival 2018.

INSPIRATIESESSIES AVONDPROGRAMMA

Jan Henk Bouman, Spreker – Trendverkenner Fountainheads – Gamechangers

 

“Samen creëren we een Gamechanging impactvolle werkomgeving voor de toekomstige generatie”

 

Jan Henk Bouman is inmiddels landelijk bekend als spreker van de Fountainheads, de Fountainheads nemen je mee in uiteenlopende trends en bewegingen. Maar Jan Henk is tevens actief binnen de GameChangers Community. Tijdens de inspiratiesessie neemt hij je mee in het creëren van een Gamechanging impactvolle werkomgeving voor de toekomstige generatie. We staan in onze samenleving voor een grote uitdaging. Verschillende systemen kraken, technologische veranderingen gaan sneller dan we ons kunnen voorstellen. De nieuwe generatie heeft een ander soort onderwijs nodig. We brengen de kracht van het hart naar de tafel naast het trainen van de cognitieve geest. Dan onthullen we onze kwaliteiten en staan we zij aan zij en bouwen we aan een veerkrachtige samenleving en een prachtige wereld om in te leven.

Sander Slootmaker, Manager Strategic Partnerships Stichting MIND

 

De druk op jongeren is groot en steeds meer jongeren in Nederland hebben te maken met psychische klachten zoals slecht slapen, piekeren en angstklachten. Recent onderzoek liet zien dat emotionele problemen bij jongeren de afgelopen vier jaar enorm zijn toegenomen. Dat kan grote gevolgen hebben voor hun toekomst en de toekomst van de maatschappij. De sleutel hierbij is preventie en samenwerking met het onderwijs. MIND gevestigd in Amersfoort werkt, samen met Diversion, in hun schoolprogramma Mind Young Academy aan een gezonde ontwikkeling van jongeren en het bespreekbaar maken van psychische problemen. Samen met jongeren, beleidsmakers, ondernemers en onderwijs creëren we een podium waar jongeren zich gezien en gehoord voelen. Sander Slootmaker neemt je samen met jongeren die zelf te maken hebben (gehad) met psychische problemen ‘peer educators’ hun ervaringen. En licht de nieuwe gratis module voor docenten toe om mentale problemen bij leerlingen bespreekbaar te maken.

Steven de Harder, Business Development Manager STYLE CNC

&

Marleen van Dijk, Afdelingsmanager Techniek College ROC Midden Nederland


“Samenwerking onderwijs & arbeidsmarkt gaat verder dan een gastles voor Style en Techniek College ROC MNL”

 

STYLE CNC Machines Nederland gevestigd in Bunschoten, is de énige CNC-machinebouwer in Nederland en fabriceert draai- en freesmachines, van ontwikkeling tot eindproduct. Door de unieke besturing zijn de draai- en freesbanken toegankelijk voor de beginnende verspaner en uitgebreid met diverse complexe functionaliteiten voor de ervaren CNC-operator. Al binnen één dag training kan je aan de slag met verspanen op de Style machines. Passie, trots, loyaliteit, proactief handelen en plezier wordt dagelijks door de medewerkers uitgedragen. In de huidige krappe arbeidsmarkt zien wij het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om het technisch vakmanschap te stimuleren en jongeren te motiveren. We omarmen de samenwerking met het beroepsonderwijs, zowel voorbereidend- als het middelbaaronderwijs. Vanuit dit perspectief heeft Style en Techniek College ROC Midden Nederland de verbinding met elkaar gezocht. We nemen jullie met plezier mee aan de hand van inspirerende voorbeelden hoe wij onderscheidend invulling geven aan een succesvolle samenwerking.

Bekijk ook

AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK

 

Docent in Bedrijf 2022 is vol. Aanmelden is daarom niet meer mogelijk

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ik geef Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt toestemming om mijn naam en e-mailadres te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en verklaar kennis te hebben genomen van de privacyverklaring van Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

contact netwerk onderwijs & arbeidsmarkt

Projectleider
Sylvia Krebber
06 53 14 65 39

AANMELDEN DOCENT IN BEDRIJF 2023


 Voorkeur 1 bedrijfsbezoek

 Voorkeur 2 bedrijfsbezoek