Geslaagde Ontbijtbijeenkomst BKL Leusden in samenwerking met Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt

Geslaagde Ontbijtbijeenkomst BKL Leusden in samenwerking met Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt

Ruim dertig leden van Bedrijvenkring Leusden BKL, waren 16 februari vroeg uit de veren voor de ontbijtbijeenkomst met als thema ‘Onderwijs & Arbeidsmarkt’ bij Bloemendal Bouw BV. Het doel van deze bijeenkomst was om als bedrijfsleven samen met docenten en medewerkers van het ROC Midden-Nederland, MBO Amersfoort en het Hoornbeeck College over dit thema in gesprek te gaan. Wat kan het beroepsonderwijs betekenen voor de arbeidsmarkt (en andersom)? Hoe werk je samen aan onderwijs dat opleidt voor de banen van de toekomst? Allemaal vragen die aan bod zijn gekomen onder het genot van een lekker ontbijt.

 

Het thema ‘Onderwijs & Arbeidsmarkt’ is één van de speerpunten van de BKL en actueler dan ooit. De BKL heeft zich bij Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt aangesloten, omdat bedrijven een onmisbare bijdrage kunnen leveren bij een gebrek aan een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Het onderwijs onderzoekt welke vaardigheden straks van belang zijn voor studenten om na hun opleiding goed te kunnen functioneren op de arbeidsmarkt en in de samenleving. Een goede interactie tussen onderwijs en arbeidsmarkt is van cruciaal belang.

 

Tijdens de bijeenkomst is o.a. verteld wat het Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt inhoudt en wat dit netwerk voor ondernemers kan betekenen. Tijdens de bijeenkomst zijn een aantal succesvolle praktijkvoorbeelden uitgelicht. Een geslaagde bijeenkomst waar na afloop gezellig is nagepraat en waardevolle verbindingen tot stand zijn gekomen.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ik geef Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt toestemming om mijn naam en e-mailadres te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en verklaar kennis te hebben genomen van de privacyverklaring van Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

contact netwerk onderwijs & arbeidsmarkt

Projectleider
Sylvia Krebber
06 53 14 65 39

AANMELDEN DOCENT IN BEDRIJF 2023


 Voorkeur 1 bedrijfsbezoek

 Voorkeur 2 bedrijfsbezoek