Afsluiting van het project Samen Schoon & Leefbaar Binnenstad Nijkerk

Afsluiting van het project Samen Schoon & Leefbaar Binnenstad Nijkerk

Gemeente Nijkerk, Projecthuizen.nl en MBO Amersfoort School voor Veiligheid hebben de handen ineen geslagen. 19 mei is het project “Samen Schoon en Leefbaar” van start gegaan in Nijkerk.

Voor studenten in opleiding tot Handhaver Toezicht en Veiligheid is de leefomgeving een leeromgeving geworden in de Binnenstad van Nijkerk.

 

De studenten hebben gewerkt aan een schoon winkelgebied door het tegengaan van zwerfafval. De basis voor een goed zwerfafvalbeleid is preventie en voorlichting geven over naleving van de regels. Het gezamenlijk gevoel van verantwoordelijkheid hierbij creëert draagvlak en daadkracht. De door de HTV-studenten uitgevoerde leeropdrachten spelen hierin een rol. Deze samenwerking heeft een grote maatschappelijke meerwaarde en creëert een win-win situatie voor alle partijen.

 

Tijdens het project zijn surveillance uitgevoerd en enquêtes afgenomen onder bewoners, bezoekers en winkeliers  over de leefomgeving in het winkelcentrum ten aanzien van zwerfafval. Er hebben interviews plaatsgevonden met de wijkagent, voorzitter winkeliersvereniging en de gebiedscoördinator gemeente Nijkerk. Winkeliers zijn geïnformeerd over de 25-meter regel. Gedurende het project hebben gastdocenten een bijdrage geleverd. Tijdens het project hebben meerdere klassen en studiejaren samengewerkt vanuit MBO School voor Veiligheid en de HU Integrale Veiligheidskunde. Derde jaar MBO HTV student Tess Heidema heeft samen met HU Integrale Veiligheidskunde studenten Robin Snoek en Mangala Romberg de Adviesnotitie opgesteld aan de hand van de verzamelde informatie. De Adviesnotitie geeft een goed beeld van de situatie en zwerfafvalproblematiek en een interessant advies ten aanzien van het zwerfafvalbeleid in Nijkerk.

 

Grote complimenten aan alle winkeliers die veel medewerking hebben verleend en de studenten hebben ontvangen. In de uitvoering van het project in andere gemeente voeren de studenten het project in uniform uit, dit levert een belangrijke toegevoegde waarde. Dit was helaas in Nijkerk niet mogelijk omdat de Handhaving geen medewerking kon verlenen. Hierdoor zijn alle opdrachten in gele hesjes uitgevoerd, met de opdruk MBO Amersfoort School voor Veiligheid.

 

Samen Schoon en Leefbaar is een initiatief van Gemeente Nijkerk en wordt uitgevoerd door Projecthuizen.nl in samenwerking met MBO Amersfoort School voor Veiligheid, Hoge School Utrecht en Gemeente Nijkerk.

 

Tijdens het project komen belangrijke aspecten bij elkaar, zwerfafval verminderen, de koppeling  onderwijs met het bedrijfsleven. Door de rol van de ondernemers binnen het project. Bedankt iedereen voor de bijdrage aan dit bijzondere project. Wij zijn als gemeente Nijkerk blij dat we als gastlocatie een bijdrage konden leveren aan het project. Gefeliciteerd alle studenten en dank voor jullie inzet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ik geef Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt toestemming om mijn naam en e-mailadres te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en verklaar kennis te hebben genomen van de privacyverklaring van Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

contact netwerk onderwijs & arbeidsmarkt

Projectleider
Sylvia Krebber
06 53 14 65 39

AANMELDEN DOCENT IN BEDRIJF 2023


 Voorkeur 1 bedrijfsbezoek

 Voorkeur 2 bedrijfsbezoek