GENERATIE-Z

Generatie-z elkaar vinden op de arbeidsmarkt

In het Campus Connect Center van ROC Midden Nederland komen het werkveld, docenten en studenten samen om kennis te delen, te netwerken en co-creatieprojecten aan te gaan of verder uit te werken. Het doel hiervan is om de afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Op dit moment betreedt de GENERATIE-Z (geboren tussen 1996 en 2010) de arbeidsmarkt, de media berichten regelmatig negatief over hen:

  • Ze stellen hoge salariseisen, zelfs als het gaat om stagevergoedingen! Dit zorgt voor onbalans binnen mijn bedrijf.
  • Ze vertonen onprofessioneel gedrag, ook op het gebied van persoonlijke presentatie en taalgebruik.
  • Ons bedrijf moet aan hun verwachtingen voldoen, anders gaan ze gemakkelijk ergens anders aan de slag als het niet “leuk” genoeg is.
  • En fulltime werken? Daar hebben ze geen interesse in. Ze willen alleen parttime werken.

Maar hoe ervaren onze studenten dit zelf? Zijn ze zich hiervan bewust en hoe kijken ze naar hun toekomst? En waar liggen hun sterke punten en waarde voor de arbeidsmarkt?

 

Dit was voldoende aanleiding om de studenten Mediamanagement te vragen een media-evenement te organiseren met als thema “GENERATIE-Z: elkaar vinden op de arbeidsmarkt”. Het evenement bracht studenten, docenten, een tiental bedrijven en zelfs politici samen. Raadslid en ondernemer Rob Smulders en wethouder van MBO-onderwijs Tyas Bijlholt namen deel aan panelgesprekken met studenten. Het was geweldig om te horen dat de aanwezigen na afloop aangaven dat ze met de ontvangen input en inspiratie aan de slag zouden gaan binnen hun eigen bedrijf of organisatie. Er zijn nieuwe ideeën opgedaan!

Lees ook

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ik geef Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt toestemming om mijn naam en e-mailadres te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en verklaar kennis te hebben genomen van de privacyverklaring van Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

contact netwerk onderwijs & arbeidsmarkt

Projectleider
Sylvia Krebber
06 53 14 65 39

AANMELDEN DOCENT IN BEDRIJF 2023


 Voorkeur 1 bedrijfsbezoek

 Voorkeur 2 bedrijfsbezoek