Week van het Ondernemen 2024

Week van het Ondernemen 2024

Ontdek de kracht van samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt tijdens De Week van het Ondernemen 2024, 18 maart t/m 28 maart in de regio Amersfoort! Dit evenement verwelkomt jaarlijks ruim 60 ondernemers en werknemers, samen met meer dan 1.000 leerlingen en studenten.

Tijdens De Week van het Ondernemen 2024, 18 maart t/m 28 maart ontmoeten de werelden van onderwijs en arbeidsmarkt elkaar persoonlijk in de regio Amersfoort. Het gemeenschappelijke doel is de band tussen onderwijs en arbeidsmarkt verder te versterken. Verandert de vraag en ontwikkeling op de arbeidsmarkt dan verandert het onderwijs daarin mee. De werknemers en ondernemers van de toekomst worden nu opgeleid.

MELD JE NU AAN

Lijkt het je leuk om leerlingen en studenten van het Praktijkonderwijs, VMBO, MBO en/of HBO onderwijs te vertellen over je professie, branche of ondernemerschap? Dan nodigen wij je van harte uit om een gastcollege of workshop te geven tijdens de Week van het Ondernemen 2024.

“Netwerken voor de klas” 11 maart 2024

Als voorbereiding op de deelname organiseren we 11 maart van 16.00 – 18.00 uur, de jaarlijkse leuke en informatieve bijeenkomst ‘Netwerken voor de klas’ met handige tips, do’s en don’ts van docenten en studenten. Tijdens deze bijeenkomst is er ruime gelegenheid om te netwerken met de andere deelnemers van de Week van het Ondernemen.

Hieronder enkele ervaringen van de deelnemers editie 2023.

De gastles is goed verlopen, In de gastles nam ik de leerlingen van Aeres Nijkerk mee in een stukje economie, basis normen en waarden plus kernkwaliteiten die je in het werkveld nodig hebt. De focus lag op ‘ga iets doen waar je blij van wordt’ je werk komt elke dag terug. Ik kijk positief terug op het delen van informatie en kennis tijdens deze gastles.

Wim den Oudsten – Online Tuincoach

 

Tijdens de Week van het Ondernemen heb ik met plezier twee gastlessen gegeven voor de leerlingen van  Mavo Muurhuizen. Ik vond het leuk om te doen en we hebben afgesproken om vaker aansluiting c.q. gastlessen te verzorgen tijdens één van de onderwerpen Economie. Tijdens de interactieve gastlessen heb ik de leerlingen een versnelde Basiscursus Verzekeringen gegeven.

 

Dit was voor de beide klassen de start voor de praktische leeropdracht die zij moeten maken in de lessen. Leuk om de interesse te horen en te zien van de leerlingen, waarbij ook de link tussen verzekeren en o.a. deelmobiliteit, klimaatverandering, oorlog in Oekraïne en Cyber tot de nodige eyeopeners leiden.

Richard Fluit – AON

 

Erg leuk om te doen! Samen met mijn collega zijn we als gastdocenten aan de slag gegaan met 2 klassen Economie. In het kader van de Week van het Ondernemen hebben we de studenten van het Hoornbeeck College meegenomen in wat wij hebben ondernomen om op deze plek binnen Stater te komen en hoe we in onze huidige rol blijven ondernemen. Daarnaast hebben we informatie over Stater gegeven en interactief de groep uitgedaagd in de voor- en nadelen van een huis huren of kopen. Een mooie betekenisvolle samenwerking!

Hans Peters – Stater

 

Hartelijk dank voor het faciliteren van een zeer geslaagde gastles van Sandra Voskuilen Director HR Europe Paula’s Choice Skincare. Er kwamen heel veel onderwerpen aan bod die een directe connectie hebben met de uitstroomrichtingen van onze studenten zoals Globalisering, fieldsales, E-commerce, influencers, Brexit, Duitsland, Warehouse, 3PL Logistics, Corona boost, internationale regelgeving, HR, customer intimacy, marketplace en nog veel meer. We hebben veel positieve feedback ontvangen van de studenten. Nogmaals namens het ROC MNL en de studenten dankjewel!

Docent Govert Versluis ROC Midden Nederland B&A College

Aanmelden deelname Week van het Ondernemen 2024

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ik geef Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt toestemming om mijn naam en e-mailadres te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en verklaar kennis te hebben genomen van de privacyverklaring van Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

contact netwerk onderwijs & arbeidsmarkt

Projectleider
Sylvia Krebber
06 53 14 65 39

AANMELDEN DOCENT IN BEDRIJF 2023


 Voorkeur 1 bedrijfsbezoek

 Voorkeur 2 bedrijfsbezoek