Archief Week vh Ondernemen

Week van het Ondernemen 2023

20 maart t/m 24 maart

Jaarlijks nemen ruim 60 ondernemers, werknemers en ruim 1.000 leerlingen en studenten deel aan De Week van het Ondernemen in de regio Amersfoort.

 

Tijdens De Week van het Ondernemen 2023, 20 maart t/m 30 maart ontmoeten de werelden van onderwijs en bedrijfsleven elkaar persoonlijk in de regio Amersfoort. Het gemeenschappelijke doel is de band tussen onderwijs en arbeidsmarkt verder te versterken. Verandert de vraag en ontwikkeling op de arbeidsmarkt dan verandert het onderwijs daarin mee. De werknemers en ondernemers van de toekomst worden nu opgeleid.

Lijkt het je leuk om leerlingen van het Praktijkonderwijs, VMBO, MBO en/of HBO onderwijs te vertellen over je professie, branche of ondernemerschap? Dan nodigen wij je van harte uit om een gastcollege of workshop te geven tijdens de Week van het Ondernemen 2023.

 

“Netwerken voor de klas” 13 maart 2023

Als voorbereiding op de deelname organiseren we 13 maart van 16.00 – 18.00 uur, de jaarlijkse leuke en informatieve bijeenkomst ‘Netwerken voor de klas’ met handige tips, do’s en don’ts van docenten en studenten. Tijdens deze bijeenkomst is er ruime gelegenheid om te netwerken met de andere deelnemers van de Week van het Ondernemen.

Hieronder enkele ervaringen van de deelnemers editie 2022.

De verschillen tussen een Controller of accountant, de verandering van skills, de digitalisering, cloudoplossingen maar ook een sparringpartner zijn voor de ondernemer alle onderwerpen kwamen aan bod. Het uur was té snel voorbij, reden om zeker de nieuwe generatie vaker mee te nemen in de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. Een thema waar we als MTH & Moni graag een betekenisvolle invulling aan geven! Dank voor de organisatie.

Harold Klein Swormink – MTH-Moni

 

Gastles geven was leuk! Doe het niet iedere dag, dus genoeg te verbeteren, maar de klas was stil en deed mee. Ik heb het verhaal nu over sales gehouden, volgende keer zou ik een wat algemener verhaal willen houden over het leven. Toepasbaar verder op alles. Het gaat over focus, gevoel en resultaat. Alles was tiptop geregeld!

Roel Scheerder – Scheerder Drankenhandel

 

Het was een pittige ochtend, MBO studenten zijn op maandagochtend om negen uur nog niet helemaal ‘bij de les’. Ik moest behoorlijk wat uit de kast halen om ze erbij te betrekken, maar ik kijk met plezier terug op de gastles. En ik denk dat de groep er ook echt wat van opgestoken heeft, al zullen ze dat niet meteen toegeven ;).
Goede begeleiding vanuit MBO Amersfoort, ik voelde me welkom, goed ondersteund en begrepen.

Marcoen Hopstaken – Proversie

 

De gevolgen van corona voor de onderneming’. Dit was de rode draad in de twee gastcolleges voor zo’n 70 tweede- en derdejaars studenten van de Middelbare Hotelschool. Het onderwerp sloot naadloos aan op de actualiteit; van personeelstekort tot prijsstijgingen in de horeca. Van verrassend gastheerschap en gastvrijheid tot het bieden van waarde waardoor de gast niet alleen nú maar ook in de toekomst bij je terug komt… Dank voor de organisatie en ontvangst!

Arjan te Lintelo – Accent op Ontwikkeling

 

2 juni mocht ik een gastcollege geven op het ROC Midden Nederland voor studenten Economie. Het was een divers gezelschap met even diverse interesses. Het onderwerp was duurzaam ondernemen. De studenten deden lekker mee, erg prettig voor mij als gastdocent. Er was zowel de nodige interesse als de nodige scepsis en zo hoort het ook! People, planet, profit & passion is aan bod gekomen zodat ook deze studenten nu beter weten wat hen straks te wachten staat.

Elske van Fliert – Zero-E

 

De Week van het Ondernemen is een initiatief van Het Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

Aanmelden deelname Week van het Ondernemen 2024

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ik geef Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt toestemming om mijn naam en e-mailadres te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en verklaar kennis te hebben genomen van de privacyverklaring van Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

contact netwerk onderwijs & arbeidsmarkt

Projectleider
Sylvia Krebber
06 53 14 65 39

AANMELDEN DOCENT IN BEDRIJF 2023


 Voorkeur 1 bedrijfsbezoek

 Voorkeur 2 bedrijfsbezoek