week van het ondernemen 2023

Week van het Ondernemen 2023

Jaarlijks nemen ruim 60 ondernemers, werknemers en ruim 1.000 leerlingen en studenten deel aan De Week van het Ondernemen in de regio Amersfoort.

 

Week van het Ondernemen 2023

20 maart t/m 24 maart

Jaarlijks nemen ruim 60 ondernemers, werknemers en ruim 1.000 leerlingen en studenten deel aan De Week van het Ondernemen in de regio Amersfoort.

 

Tijdens De Week van het Ondernemen 2023, 20 maart t/m 30 maart ontmoeten de werelden van onderwijs en bedrijfsleven elkaar persoonlijk in de regio Amersfoort. Het gemeenschappelijke doel is de band tussen onderwijs en arbeidsmarkt verder te versterken. Verandert de vraag en ontwikkeling op de arbeidsmarkt dan verandert het onderwijs daarin mee. De werknemers en ondernemers van de toekomst worden nu opgeleid.

Hoe geef je een succesvolle gastles? Tips van docenten en studenten tijdens bijeenkomst Netwerken voor de Klas

Op 13 maart vond de succesvolle bijeenkomst Netwerken voor de Klas plaats, georganiseerd door Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt bij de Green Outlet van MBO Amersfoort. Ondernemers, werknemers, docenten en studenten kwamen samen om tips en tricks uit te wisselen over het geven van gastlessen door ondernemers in het onderwijs tijdens de Week van het Ondernemen.

 

Het was een inspirerende middag waarbij Hans Muis, Docent ROC Midden Nederland zijn ervaringen deelde over het geven van gastlessen en het belang hiervan voor de ontwikkeling van studenten. De deelnemers waren erg enthousiast over de bijeenkomst en gaven aan veel nieuwe ideeën te hebben opgedaan die ze direct konden toepassen in de praktijk. Een van de belangrijkste tips die naar voren kwam, was dat het belangrijk is om de gastles goed voor te bereiden en af te stemmen op de doelgroep. Het is belangrijk om je te verdiepen in de interesses en behoeften van de studenten, zodat de gastles aansluit op hun belevingswereld. Ook is het belangrijk om een interactieve les te geven, waarbij de studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen en vragen te stellen. Een andere tip was om gebruik te maken van praktijkvoorbeelden en ervaringen uit de eigen onderneming. Door concrete voorbeelden te geven, wordt de les veel levendiger en kunnen studenten zich beter voorstellen hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en interesse bij de studenten.

 

De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkborrel, waarbij de docenten en ondernemers de kans kregen om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Al met al was het een geslaagde bijeenkomst, waarbij er veel nuttige tips werden gedeeld om gastlessen door ondernemers in het onderwijs nog effectiever te maken.

Hieronder enkele ervaringen van de deelnemers editie 2023.

De gastles is goed verlopen, In de gastles nam ik de leerlingen van Aeres Nijkerk mee in een stukje economie, basis normen en waarden plus kernkwaliteiten die je in het werkveld nodig hebt. De focus lag op ‘ga iets doen waar je blij van wordt’ je werk komt elke dag terug. Ik kijk positief terug op het delen van informatie en kennis tijdens deze gastles.

Wim den Oudsten – Online Tuincoach

 

Tijdens de Week van het Ondernemen heb ik met plezier twee gastlessen gegeven voor de leerlingen van  Mavo Muurhuizen. Ik vond het leuk om te doen en we hebben afgesproken om vaker aansluiting c.q. gastlessen te verzorgen tijdens één van de onderwerpen Economie. Tijdens de interactieve gastlessen heb ik de leerlingen een versnelde Basiscursus Verzekeringen gegeven.

 

Dit was voor de beide klassen de start voor de praktische leeropdracht die zij moeten maken in de lessen. Leuk om de interesse te horen en te zien van de leerlingen, waarbij ook de link tussen verzekeren en o.a. deelmobiliteit, klimaatverandering, oorlog in Oekraïne en Cyber tot de nodige eyeopeners leiden.

Richard Fluit – AON

 

Erg leuk om te doen! Samen met mijn collega zijn we als gastdocenten aan de slag gegaan met 2 klassen Economie. In het kader van de Week van het Ondernemen hebben we de studenten van het Hoornbeeck College meegenomen in wat wij hebben ondernomen om op deze plek binnen Stater te komen en hoe we in onze huidige rol blijven ondernemen. Daarnaast hebben we informatie over Stater gegeven en interactief de groep uitgedaagd in de voor- en nadelen van een huis huren of kopen. Een mooie betekenisvolle samenwerking!

Hans Peters – Stater

 

Hartelijk dank voor het faciliteren van een zeer geslaagde gastles van Sandra Voskuilen Director HR Europe Paula’s Choice Skincare. Er kwamen heel veel onderwerpen aan bod die een directe connectie hebben met de uitstroomrichtingen van onze studenten zoals Globalisering, fieldsales, E-commerce, influencers, Brexit, Duitsland, Warehouse, 3PL Logistics, Corona boost, internationale regelgeving, HR, customer intimacy, marketplace en nog veel meer. We hebben veel positieve feedback ontvangen van de studenten. Nogmaals namens het ROC MNL en de studenten dankjewel!

Docent Govert Versluis ROC Midden Nederland B&A College

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ik geef Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt toestemming om mijn naam en e-mailadres te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en verklaar kennis te hebben genomen van de privacyverklaring van Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

contact netwerk onderwijs & arbeidsmarkt

Projectleider
Sylvia Krebber
06 53 14 65 39

AANMELDEN DOCENT IN BEDRIJF 2023


 Voorkeur 1 bedrijfsbezoek

 Voorkeur 2 bedrijfsbezoek