MBO rijopleiding in Amersfoort gestart met slimme rijopleiding 

MBO rijopleiding in Amersfoort gestart met slimme rijopleiding 

27 januari 2022 – MBO-rijopleiding.nl is gestart met een innovatieve rijopleiding voor studenten.

MBO Amersfoort is de eerste mbo-instelling die haar studenten de kans biedt om op een efficiënte manier hun rijbewijs te halen tussen het les volgen door. Zij stelt haar locatie beschikbaar voor dit unieke concept. Met een rijbewijs op zak heb je als MBO student meer kans op de arbeidsmarkt.

 

Officiële opening 

Op 27 januari is MBO rijopleiding officieel van start gegaan. Studenten van de evenementen-opleiding van MBO Amersfoort hebben op allerlei vlakken deze start ondersteund via het Onderwijs in Bedrijf concept Koppel’t. Dit betrof ondersteuning bij onder andere opstellen van de websiteteksten, social media, film- en fotomateriaal, pos-materialen en het organiseren van een corona-proof evenement voor de officiële start. 

De opening was succesvol. Ernest Alvares, eigenaar van Veronica Verkeersschool en initiatiefnemer van MBO rijopleiding: “Door gebruik te maken van simulatoren vergroot je je kans om sneller je rijbewijs te halen. Je raakt meer zelfverzekerd en kunt één onderdeel achter elkaar blijven oefenen, wat je vaak niet hebt als je in een auto zit. Zo haal je het meeste rendement uit een simulatorles”.  

 

MBO rijopleiding.nl biedt studenten de kans om hun rijbewijs te halen in tussenuren of aansluitend aan hun lessen. Studenten starten in een rijsimulator die heel doelgericht de lessen aanbiedt. De simulator staat op één van de locaties van MBO Amersfoort. Theorielessen en examentrainingen zijn online. Dat kan de student doen wanneer dat hem of haar uitkomt. Je lest dan zo maar “op het racecircuit in Meppen (D) of Zandvoort” Zo ben je helemaal goed voorbereid voor je autorijexamen. Door de goede voorbereiding in de simulator heb je veel minder lessen nodig. Het hele proces wordt gemonitord zodat je altijd kunt zien hoever je bent en waar je nog wat extra ondersteuning nodig hebt. 

Hoogwaardige kwaliteit 

De autorijlessen worden door diverse kwalitatief hoogwaardige rijscholen gegeven, startend met Veronica Verkeersschool, Van Buren en Dam. Elke rijschool beslaat een andere regio rondom Amersfoort. Maar in de toekomst kunnen ook andere rijscholen die aan de kwaliteitsmaatstaven voldoen, aansluiten.  

Voordelen van MBO rijopleiding 

Hieronder staan een paar voordelen waarom dit een innovatieve manier is van je rijbewijs halen:

– Een half uur in de rijsimulator staat ongeveer gelijk aan 1,5 uur rijles op de weg. Een volgsysteem houdt de vorderingen bij en geeft feedback. 

– Je hebt geen last van files of ander verkeer (dus veel meer efficiënte lestijd, meer rendement van je rijlestijd omdat je intensiever traint en je kunt op jouw eigen tempo wennen aan het rijden in een auto). 

– De simulatorlessen zijn vooral geschikt aan het begin van je rijopleiding omdat je heel veel vaardigheden nog moet aanleren. Je hebt in de simulator altijd de ideale omgeving om iets aan te leren. Daarnaast zijn de resultaten objectief meetbaar op ieder moment en krijg je na elke les een rapportje mee met de vorderingen en status. 

– Je oefent situaties die je niet altijd tegenkomt tijdens rijlessen op de weg. Je krijgt o.a. lessen over gevaarherkenning, spelende kinderen die de weg op rennen etc. Ook leer je rijden in dikke mist of tijdens een hevige regenbui. 

– Er is 0% uitstoot tijdens de simulatorlessen, je bent milieubewust bezig. 

– Na de simulatorlessen en een hele dag rijden op een racecircuit heb je de perfecte voorbereiding en voertuigcontrole om met zelfvertrouwen in een auto op de openbare weg te gaan lessen. Hierdoor heb je aanmerkelijk minder lessen nodig om jouw examen te halen! Nog voordelig ook dus! 

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ik geef Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt toestemming om mijn naam en e-mailadres te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en verklaar kennis te hebben genomen van de privacyverklaring van Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

contact netwerk onderwijs & arbeidsmarkt

Projectleider
Sylvia Krebber
06 53 14 65 39

AANMELDEN DOCENT IN BEDRIJF 2023


 Voorkeur 1 bedrijfsbezoek

 Voorkeur 2 bedrijfsbezoek