Fietscampagne voor mbo’ers afgetrapt in Amersfoort

Fietscampagne voor mbo’ers afgetrapt in Amersfoort
ROC Midden Nederland & Goedopweg starten fiets-challenge

Vier stagiaires van ROC Midden Nederland ontwikkelden samen met Goedopweg een campagne om hun mede-studenten op de fiets te krijgen. Vandaag trapten zij de campagne af, met hulp van gedeputeerde Arne Schaddelee en locatiedirecteur Rene Gelens, van ROC Midden Nederland in Amersfoort.

Fiets-challenge moet zorgen voor meer bewustwording en meer kennis

Uit onderzoek blijkt dat mbo-studenten minder vaak fietsen dan hbo en wo-studenten. Ze gebruiken ook veel vaker het ov in de spits. Deels ligt dat aan de reisafstand, maar dat verklaart zeker niet het hele verschil. Goedopweg wilde dit issue met de studenten zélf aanpakken. En zo werd de samenwerking gezocht met ROC Midden-Nederland waar vitaliteit en gezondheid belangrijke thema’s zijn. Studenten van de opleiding Mediavormgeving van ROC Midden Nederland ontwikkelden met hulp van Goedopweg een campagne. Voor en door studenten dus.

 

De campagne bestaat uit posters, social posts en video en roept studenten op om de reeds bestaande Ikfiets-app te downloaden en mee te doen aan de speciale challenge voor mbo’ers.

 

Gewoontegedrag doorbreken is lastig en er is een lange adem voor nodig. Doel van deze campagne is daarom in eerste instantie bewustwording bij de studenten. Goedopweg wil samen met de studenten leren wat er op de langere termijn nodig is voor duurzame gedragsverandering. De stagiaires hebben een campagne gebouwd op wat de doelgroep, hun medestudenten, dusdanig aanspreekt dat ze hiervoor wellicht willen veranderen. Ze hebben gekozen voor het thema Toekomst en maken slim gebruik van gadgets, freebees en samen dingen doen. Door de app te downloaden en mee te doen, dingen studenten mee naar mooie prijzen, van giftcards tot een MacBook Air en van een abonnement op een sportschool tot een VanMoof E-Bike. De campagne loopt van 23 mei tot 12 september 2022.

Over ROC Midden-Nederland

ROC Midden-Nederland verzorgt met zo’n 1750 medewerkers het onderwijs voor ongeveer 18.000 studenten. Ons onderwijsaanbod is ondergebracht in 13 mbo-colleges, VAVO Lyceum en Bedrijfsopleidingen met locaties in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein. Wij gaan voor het succes van onze studenten. Aan dat succes werken we samen met onze studenten en met gemeenten, werkgevers, (koepel)organisaties, onderwijs- en maatschappelijke instanties zodat ons onderwijs goed aansluit op de beroepspraktijk van nu èn morgen.

We zijn Goedopweg in de regio Utrecht

In Goedopweg werken de gemeenten Amersfoort en Utrecht, de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat Midden-Nederland en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat samen aan een bereikbare en duurzame regio Utrecht, waar het prettig wonen, werken en recreëren is. We dragen leuke, nieuwe en slimme manieren van reizen aan, passend bij ieders reisbehoefte.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ik geef Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt toestemming om mijn naam en e-mailadres te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en verklaar kennis te hebben genomen van de privacyverklaring van Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

contact netwerk onderwijs & arbeidsmarkt

Projectleider
Sylvia Krebber
06 53 14 65 39

AANMELDEN DOCENT IN BEDRIJF 2023


 Voorkeur 1 bedrijfsbezoek

 Voorkeur 2 bedrijfsbezoek