Eerstejaarsstudenten Bouwkunde & Smart Building starten met rondleiding duurzaam Amersfoort

Eerstejaarsstudenten Bouwkunde & Smart Building ROC Midden Nederland starten met rondleiding duurzaam Amersfoort

In de eerste week van het nieuwe studiejaar heten we onze studenten welkom met allerlei leuke en leerzame introductie-activiteiten.

Zo gingen ruim 50 eerstejaars studenten Bouwkunde en Smart Building van de Campus Amersfoort gelijk op stap! Ze kregen een rondleiding in het kader van het thema duurzaamheid, een strategisch thema in de regio én op de Campus Amersfoort. ​Wat een mooie start van het nieuwe schooljaar!

 

Duurzame buurt
Studenten kregen eerst uitleg over de nieuwe buurt Soesterhof, een bijzondere buurt die door bewoners zelf bedacht en vormgegeven is. Ze bouwden architectonisch bijzondere en duurzame huizen met milieuvriendelijke materialen en gaan zo zuinig mogelijk om met energie. Ook is er een gezamenlijke tuin om het onderlinge contact te bevorderen.
 
Circulaire economie
Vervolgens werden de studenten ontvangen in de raadzaal van het stadhuis in Amersfoort. Daar kregen ze van wethouder Astrid Jansen van ruimtelijke ordening en duurzaamheid, meer informatie over het project circulaire economie.
De Gemeente Amersfoort wil een afvalloze en CO₂-neutrale stad worden. Daarvoor is een ander gebruik van grondstoffen nodig.
De gemeente stimuleert inwoners en bedrijven om producten en grondstoffen slim in te zetten en maximaal te hergebruiken.
 
The Lake House
Tot slot bezochten de studenten the Lake House, genomineerd als duurzaamste woning van Nederland in 2020.

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ik geef Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt toestemming om mijn naam en e-mailadres te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en verklaar kennis te hebben genomen van de privacyverklaring van Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

contact netwerk onderwijs & arbeidsmarkt

Projectleider
Sylvia Krebber
06 53 14 65 39

AANMELDEN DOCENT IN BEDRIJF 2023


 Voorkeur 1 bedrijfsbezoek

 Voorkeur 2 bedrijfsbezoek