Docent in Bedrijf – 4 oktober 2021 tijdens Nationale Onderwijsweek

Docent in Bedrijf 4 oktober 2021 tijdens Nationale Onderwijsweek

Wij nodigen je van harte uit om 4 oktober deel te nemen aan Docent in Bedrijf. Dit jaar wordt Docent in Bedrijf georganiseerd tijdens de Nationale Onderwijsweek en is onderdeel van Amersfoort Nationale Onderwijsstad.

Speciaal voor docenten en ondernemers gaat de zesde editie Docent in Bedrijf plaatsvinden op 4 oktober 2021 tijdens de Nationale Onderwijsweek. Het inspirerende netwerkprogramma brengt docenten en ondernemers dichter bij elkaar. De ontmoetingen zorgen voor een verbetering in de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. Het programma bestaat uit een middag- en avondprogramma.

 

Tijdens het middagprogramma brengen docenten en ondernemers een bezoek aan één van de inspirerende bedrijven of organisaties. Onderstaand presenteren wij de deelnemers. Via het aanmeldformulier maak je de keuze bij welk bedrijf je graag een kijkje gaat nemen en samen in gesprek gaat over de arbeidsmarkt en het onderwijs van de toekomst.

 

Tijdens het avondprogramma staan er inspirerende sprekers op het programma; Don Willigenburg en Joost Seijsenaar. Don Willigenburg brengt je in actie; het onderwijs verandert! Wat kun je als docent leren van een ondernemer? Welke invloed kan én wil jij daar op uitoefenen? Joost Seijsenaar laat zien hoe je de beste match maakt tussen een kandidaat stagiair, werknemer en werkgever. Een sollicitatiebrief en CV? Die zijn niet meer nodig. Onderstaand presenteren wij de deelnemers. Naast het opdoen van nieuwe informatie en inzichten, kun je tijdens het smakelijk netwerkbuffet kennis en ervaringen uitwisselen met bestaande en nieuwe relaties.

 

Na afloop ga je naar huis met de gedachten “hier heb ik echt wat aan gehad!”

Deelname is gratis, afmelden kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang. Bij het niet of niet tijdig afmelden berekenen wij een No Show van 25,00 euro.

 

Er is ruimte voor een maximaal aantal deelnemers, meld je nu aan zodat je zeker bent van deelname.

Programma docent in bedrijf 2021

15.00 – 16.30 uur                Bedrijfsbezoeken
17.00 – 17.30.uur                Inloop avondprogramma

17.30 – 18.00 uur                Opening door Wethouder Fatma Koser Kaya

18.00 – 18.30 uur                Inspiratiesessie 1

18.30 – 18.45 uur                Speelkwartier met Sportivate

19.00 – 19.30 uur                Inspiratiesessie 2

19.30 – 20.30 uur                Netwerkbuffet

 

De studenten van First Class bereiden een overheerlijke catering i.s.m. de studenten Leerhotel Het Klooster MBO Amersfoort. Het studententeam van ROC Midden Nederland ontvangt u met plezier.

 

Locatie avondprogramma: Campus ROC Midden Nederland, Disketteweg 2-10 Amersfoort

Wij kijken uit naar je komst!

Deelnemende bedrijven BEDRIJFSBEZOEKEN

Dierenpark Amersfoort

Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

Ga je na het bezoek aan het Dierenpark naar huis met nog meer (ver) bewondering voor het werken in een dierenpark, dan is de missie geslaagd, want daar doen we het voor. In het park werken rond de 125 vaste medewerkers en ruim 200 weekend- en vakantiekrachten. Alle medewerkers bezitten het dierenpark-DNA: Bevlogen, Uitdagend, Speels, Samenspel en Zorgzaam. Maar wat komt er kijken bij de aansluiting met het onderwijs? Dierenpark Amersfoort gaat tijdens Docent in Bedrijf graag in gesprek over de veranderingen en mogelijkheden in samenwerkingen met VMBO, MBO en HBO docenten. Ontdek tijdens dit bedrijfsbezoek de veranderende (dieren)wereld.

Sportivate

Disketteweg 1
2831 AR Amersfoort

Sportivate is een innovatieve jonge organisatie met lef en passie voor bewegen en ontwikkelen met plezier voor iedereen. Sportivate organiseert alles op het gebied van sportief bewegen in het onderwijs met oog voor persoonlijke ontwikkeling. Binnenkort gaat hij open de “Playground” een gave plek waar je kan leren, ontmoeten, werken, ontspannen en bewegen. Wat drijft de ondernemer, wat komt er bij kijken, hoe wordt er invulling gegeven aan de verbinding onderwijs en arbeidsmarkt. Wij gaan tijdens dit bedrijfsbezoek ons verdiepen in de wereld van sportief werken, bewegen en onderwijs

Woonzorgcentrum St Jozef Beweging 3.0
Van Tuyllstraat 25
3829 AB Hooglanderveen

Te midden van het karakteristieke dorp Hooglanderveen ligt Sint Jozef. Een kleinschalig woonzorgcentrum met een informele sfeer. Bewoners, senioren en vrijwilligers uit de omgeving komen hier samen voor ontmoetingen en activiteiten. Dat zorgt voor een grootsaamhorigheidsgevoel. Leerhuis Beweging 3.0 is een onderwijsbedrijf waarin studenten volledig in de praktijk worden opgeleid tot professionals die beschikken over een grote mate van vakbekwaamheid. Onderwijsbedrijf Leerhuis Beweging 3.0 is ontstaan uit een samenwerking tussen Beweging 3.0 en MBO Amersfoort. Welke veranderingen ontstaan er in de zorg ten aanzien van het onderwijs van de toekomst, tijdens dit bedrijfsbezoek krijgen we antwoord op de vraag en maken we kennis met de faciliteiten van wonen in het woonzorgcentrum.

Karwei Intergamma

Euroweg 97
3825 HB Amersfoort

Karwei Amersfoort is het vlaggenschip van de Karwei en Intergamma. In 2019 is Karwei Amersfoort verbouwt tot een van de mooiste en modernste doe-het-zelf woonwinkel van Nederland.

 

Bij de Karwei Amersfoort vind je een stijlvol assortiment producten voor het voltooien van je volgende project in je woning. Met een ruim assortiment verf, vloeren, verlichting, tuinartikelen, raamdecoratie en verschillende services, zoals gereedschap verhuur, een zaagservice en een punt om je bouwafval in te leveren. De Manager van Karwei Paul Jansen en Manager Gamma Ronald Asbreuk, beide onderdeel van Intergamma nemen ons mee in de wereld van logistiek, doe-het-zelf en alles op het gebied van Retail. Welke veranderingen ziet Intergamma op de werkvloer ten aanzien van het onderwijs?

Vanmac Corporation

Astronaut 40
3824 MJ Amersfoort

De naam Vanmac Corporation doet waarschijnlijk nog geen belletje rinkelen. Klopt, het bedrijf is nog in oprichting. Bekender is het eigen merk TRILO® dat al vanaf begin jaren 60 in eigen fabriek geproduceerd wordt: professionele zuigwagens, maaizuigwagens, bladblazers, verticuteereenheden en zuigcontainers. Dochteronderneming Vanmac Turf Equipment verhandelt naast het eigen merk TRILO ook andere topmerken machines voor de graszodenindustrie, wereldwijd. De totale organisatie groeit enorm en heeft continu nieuwe mensen nodig.

 

In de moderne werkplaats, maar ook op andere afdelingen zoals Research & Development of bij Engineering. Moderne technieken zoals een ProductConfigurator, IoT-toepassingen (Internet of Things) en allerlei applicaties worden volop toegepast. We steken veel energie in scholing en werkgelegenheid. We bieden studenten perspectief voor de toekomst door ze te helpen met hun opleiding en het maken van keuzes.

 

Alies Zeck (Personeel & Organisatie) en Marjan Roes (operationele marketing communicatie) vertellen graag meer over dit uitdagende en vooruitstrevende bedrijf tijdens een rondleiding door onze werkplaats!

Rabobank Amersfoort Eemland

Computerweg 12L
3821 AB Amersfoort

Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners zet de Rabobank zich al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. Met als uitgangspunt samen bereiken we meer dan alleen. De proposities worden vorm gegeven door onze klanten, producten en diensten, kennis en ons netwerk aan te bieden. Om een betere wereld voor toekomstige generaties achter te laten, is een belangrijke verschuiving in de transities nodig. De Rabobank heeft veel kennis van de verandering op de arbeidsmarkt in alle sectoren, wat vraagt deze verandering voor aansluiting bij het onderwijs? Welke veranderingen ziet de Rabobank in functies? Vragen waar Monica de Jong Accountmanager MKB en Sylvana Janssen Corporate Recruiter graag met je over in gesprek gaan tijdens het inspirerende bedrijfsbezoek.

INSPIRATIESESSIES AVONDPROGRAMMA

De docent als ondernemer. Door Don Willigenburg, Dontwikkeling

Docenten zeggen regelmatig; Mijn klas is toch een beetje mijn eigen toko! Maar wat als het écht jouw eigen onderneming was en je was ook (financieel) verantwoordelijk voor het succes van die onderneming? Wat zou je dan anders doen dan nu? Wat zou je meteen willen veranderen? Én.. wat weerhoudt jou ervan om dat niet nu al te doen? Het onderwijs verandert! Wat kun je als docent leren van een ondernemer? Welke invloed kan én wil jij daar op uitoefenen? Van elkaar én met elkaar leren, dat is wat we gaan doen in deze inspiratiesessie.

Hoe maak je de beste match stagiair – bedrijf? Door Joost Seijsener, JBMW Organisatieadvies

 

De stage is een cruciaal onderdeel van elke beroepsopleiding. Hoe vinden bedrijf en student elkaar? Bij het solliciteren naar een stageplaats gaat het om een transactie tussen de werkgever, student en docent. De werkgever zoekt de beste kandidaat, de student zoekt de leukste stageplaats. En beide zien deze transactie het liefste tot stand komen met zo min mogelijk inspanning en risico. Welke werkgever heeft er geen last van? Het lukt niet altijd om de juiste kandidaat te vinden. Een aangenomen stagiair of medewerker valt tegen of is al snel weer vertrokken. Wil je hier serieus wat aan doen? Laat je dan inspireren tijdens deze inspiratiesessie over het verbinden en binden, van de beste mensen, dat laat zien dat het anders kan. We gaan in op de AVG-proof videoselfie en het verdiepingsgesprek, als alternatief voor het traditionele sollicitatiegesprek. En de sollicitatiebrief en het CV? Die zijn niet meer nodig.

Academy in Bedrijf. Door Grada Krukkeland, HR Manager Lomans 

 

Lomans is totaalinstallateur en een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. We werken met ruim 350 medewerkers vanuit onze vestigingen in Amersfoort en Capelle aan den IJssel. Vanaf 2020 investeren we volop in het opleiden van de toekomstige technische vakmensen door complete mbo-niveau 2, 3 en 4 opleidingen aan te bieden, de Lomans Academy. Dit doen we in samenwerking met MBO Amersfoort School voor Techniek. De opleidingen worden geboden in een leerwerk constructie. Op de arbeidsmarkt is een groeiend tekort aan goed geschoold technisch personeel. Om de opleidingen beter aan te laten sluiten op de behoeftes van het bedrijfsleven, is het belangrijk dat praktijk en theorie zoveel mogelijk op elkaar aansluiten. Bij Lomans voelden we dat het opleiden en begeleiden van jonge mensen in de techniek anders kan en moet. Wat daarbij komt kijken, hoe wij de toekomst zien, een succesverhaal of schuilen er valkuilen? Grada Krukkeland HR Manager bij Lomans, neemt je mee in de ontwikkeling van de Academy in bedrijf.

Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN DOCENT IN BEDRIJF 2023


 Voorkeur 1 bedrijfsbezoek

 Voorkeur 2 bedrijfsbezoek

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ik geef Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt toestemming om mijn naam en e-mailadres te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en verklaar kennis te hebben genomen van de privacyverklaring van Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

contact netwerk onderwijs & arbeidsmarkt

Projectleider
Sylvia Krebber
06 53 14 65 39